A britek Mustanggal mennének a rosszfiúk után

Már az Egyesült Királyság hét településének rendőrsége is jelezte érdeklődését a speciálisan bűnüldözésre tervezett Ford Mustang Mach-E iránt, amely a héten mutatkozott be egy birminghami rendezvényen. Az amerikai autógyártó elmondása szerint a jelenleg még csak bemutatóautóként épített járművet maguk a rendőrök kérték, akik igyekeznek környezetbarát megoldásokkal kiegészíteni flottáikat.

A kék és sárga rendőrségi köntösbe bújtatott villanyautó alapját egy Mach-E Standard Range AWD típus adja, de a hatóságok igényeinek függvényében várható az Extended Range átépítése is hátsókerék-, és összkerék-meghajtással egyaránt. A legnagyobb akkumulátorral, és hátsókerekes hajtással a Mach-E akár 300 mérföldet (480 kilométert) is meg tud tenni egy töltéssel kombinált ciklusban az EPA mérése szerint, és ezt a rendőrségi felszerelés sem csökkenti, hiszen azok a 12V-os akkumulátorról vételezik az energiát. A Ford fejlesztői elmondták, hogy a jövőbeli fejlesztések erre az alkatrészre irányulnak majd, hogy további eszközöket is rá lehessen kötni.

Az autó átalakítását a Ford partnere, a Safeguard SVP végezte. A két cég együttműködéséből született a fenti képeken látható öttonnás csapatszállító Transit is. Hasonló projekteket egyébként a Škodától is láthattunk korábban, amely a plug-in hibrid modelljeiből készített a briteknek rendőrautót, tűzoltóautót, és mentőautót.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.