Főoldal » elektromos autó » Az ITM szeretné továbbra is támogatni a villanyautó vásárlást

Az ITM szeretné továbbra is támogatni a villanyautó vásárlást

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Steiner Attila az elektromos buszok elterjedésének hazai lehetőségeivel foglalkozó online konferencián elmondta, hogy a tárcát meglepte a hatalmas érdeklődés az elektromos autók beszerzésére nyújtott támogatások iránt. A minisztérium a váratlanul nagy érdeklődés hatására döntött úgy, hogy a lakossági vásárlóknak az eredetileg 3 lépésben kiosztani kívánt 3 milliárdos keretösszeget már az első fordulóban megpályázhatóvá teszik.

A pályázatok lebonyolításáért felelős IFKA honlapján a három fordulóra szánt keret kimerülését követően néhány nappal megjelent, hogy a pályázatok értékelése után további források bevonásával megtartják a következő fordulókat is. A mai sajtóbeszélgetésen Steiner Attila elmondta, hogy jelenleg nincs több pénz allokálva az elektromos autó támogatásokra. További források biztosítására csak a jelenleg folyamatban lévő részletes elemzés befejezését követően lesz lehetőség. Az ITM célja egyértelmű, a továbbiakban is szeretnék támogatni az elektromos hajtású járművek terjedését, konkrétumot azonban egyelőre nem tudnak mondani.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.