Főoldal » elektromos autó » Díjnyertes a Kia EV6 dizájnja

Díjnyertes a Kia EV6 dizájnja

A Kia első valódi, dedikált elektromos padlólemezre tervezett villanyautója, az EV6 elnyerte a Red Dot elnevezésű rangos formatervezési díjat, amelyet egy ötventagú zsűri ítélt neki oda a jövőbe mutató dizájnjáért. Az abszolút első helyért járó Best of the Best cím mellett az újító szellemet díjazó Innovative Products kategóriában is a legjobbnak választották a dél-koreai gyártó tisztán elektromos autóját.

Az E-GMP platformra épített, akár 528 km-es hatótávolságra is képes EV6 crossover a Kia új formanyelve, az Egyesült Ellentétek jegyében született határozott formai identitással, amit a látványos élek és térformák keltette feszültség határoz meg, ettől olyan különleges a jármű megjelenése. Karim Habib, a Kia formatervezési központjának vezetője elmondta, hogy már a tervezés kezdetétől az volt a cél, hogy kitágítsák az autós formatervezés határait, egyedi látványvilággal is megtámogatva az újdonság magas szintű műszaki képességeit – a kettős Red Dot győzelem annak a bizonyítéka, hogy mindez sikerült.

A formatervezési díj egy újabb rangos elismerés a Kia EV6 számára, amelyet nemrég az európai Év Autójának választottak, és több országban is a legjobb autónak szavaztak meg. Az 1955 óta elnyerhető Red Dot kitüntetést eddig összesen 27 Kia modell kapta meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.