400 km feletti hatótávval jön a BMW kompakt crossovere

Elkezdte csepegtetni az információkat az iX1 típusjelzésű elektromos autómodelljéről a BMW, amely várhatóan az idei év második felében, a következő generációs X1 szabadidő-autó hagyományos és plug-in hibrid meghajtású változatai után mutatkozik be. Az iX1-hez saját internetes aloldalt is létrehozott a német prémium márka, ahol bárki regisztrálhat a modellel kapcsolatos legfrissebb hírekért.

Azt már most elárulta a BMW, hogy az iX1 hatótávolsága a WLTP szabvány szerint 413-438 kilométer körül alakul majd, de ez még nem végleges adat, csupán a fejlesztés jelenlegi állását tükrözik. A jármű még nem dedikált elektromos padlólemezre kerül, hanem a változatos hajtásrendszerek számára tervezett FAAR architektúrára, és az iX3-mal bevezetett ötödik generációs eDrive elektromos hajtástechnológia fogja mozgatni.

Az iX1-et az i3 közvetett utódjaként emlegetik, mivel a BMW igazgatói korábban azt nyilatkozták, hogy az i3 kivezetésével keletkezett űrt maximálisan betöltik majd a Mini márka kisautói valamint a BMW iX1. A fenti látványterven kívül sajnos többet nem mutatott a BMW, de a tesztautókról készült korábbi kémfotók részben árulkodnak arról, milyen lehet majd az elektromos újdonság:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.