Főoldal » elektromos autó » Hivatalosan is megnyitott ma a Giga Berlin

Hivatalosan is megnyitott ma a Giga Berlin

Hivatalosan is megkezdte ma a Tesla az autógyártást a németországi Brandenburg mellett felépült Giga Berlin gyáregységben. A mai rendezvényen jelen volt Olaf Scholz német kancellár, és természetesen Elon Musk is. Musk néhány perces beszédet mondott, majd személyesen adta át az első helyben gyártott autókat a szerencsés tulajdonosoknak.

Musk köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a gyár létrehozásában. Elmondta, hogy minden egyes autó, amit a Tesla gyárt, hozzájárul majd egy fenntarthatóbb világ megalkotásához. Ezen kívül elismételte elképzelését, miszerint az elektromos járművek, a nap- és szélenergia, valamint az energiatároló akkumulátorok megoldhatják a klímaváltozás problémáját, melynek eléréshez a berlini Gigafactory egy nagy lépés.

Az átadást követő rendezvényen a villanyautosok.hu képviseletében Biró Balázs is jelen van, kövessétek Facebook és Instagram oldalunkat további helyszíni fotókért, információkért.

Frissítés (2022.03.23 10:00): Balázs személyes beszámolója a rendezvényről, illetve Elon Musk hosszabb beszédének összefoglalója az alábbi cikkekben olvasható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.