Villanyautó-gyártóként térne vissza Európába a General Motors

A General Motors vezérigazgatója megerősítette azokat az értesüléseket, melyek szerint az európai visszatérést tervezik – írja a Detroit Free Press.

A GM 2017-ben közel 90 év, ezen belül 16 egymást követő veszteséges esztendő után távozott Európából, amikor mintegy 2,2 milliárd dollárért eladta a német Opel és a brit Vauxhall márkákat. Ezzel kivonultak az európai autópiacról, amely elemzők szerint jelenleg a világ második legfontosabb villanyautó-piaca Kína után. Logikus lépés lenne tehát a cég számára, hogy növelje jelenlétét Európában, mivel 2035-re teljesen elektromos autógyártóvá szeretnének válni. Mary Barra megerősítette, hogy számolnak az európai piaccal.

„Körülbelül öt évvel ezelőtt eladtuk az Opelt a mai Stellantisnek, és nem furdal a lelkiismeret a belsőégésű üzletág miatt” – mondta Barra. „Azonban vizsgáljuk a jelenlegi növekedési lehetőséget, melynek keretében újra beléphetünk Európába, mint egy teljesen elektromos gyártó. Alig várom.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.