Lánctalpas Teslát még biztosan nem láttál

Sok őrültséget láttunk már, amit Teslákkal műveltek, de ez kétség kívül viszi a pálmát.

Mégis borzasztóan vagány.

4 hétig dolgoztak rajta. Forrás: The Real Life Guys, YouTube

A németeknek sem kell a szomszédba menni…

… egy kis hülyeségért. A The Real Life Guys nevű, közel másfél milliós követőtáborral rendelkező német YouTube csatorna házigazdái fogtak egy Tesla Model 3-at, és lecserélték a kerekeit két hatalmas lánctalpra.

Ami igazán lenyűgöző a mutatványban, hogy az új “kerekeket” saját maguk tervezték és építették meg. Zártszelvényt meg használt lánctalpat persze bárki tud venni, és a hegesztéshez is értenek sokan, de azért ennek a szerkezetnek a működőképes kialakítása és összerakása nem egy triviális feladat, még akkor sem, ha már több mint 100 éve használnak ilyeneket a haditechnikában, illetve a munkagépeknél.

Az autót le is fóliázták, részben, hogy a gyári fehér helyett valami sárállóbb, és terep kompatibilisebb színe legyen, részben pedig hogy megtréfálják egy barátjukat, aki náluk hagyta pár napra szürke Tesláját. Amikor visszakapta “a kocsiját” alig akart hinni a szemének, de szerencsére ahogy beleült rájött, hogy átverték és a saját járgánya még mindig a gyári abroncsokon gurul.

Az átalakítás négy hétig tartott és az autó kapott egy lámpasort a tetejére és gallytörőt és egy hat tonna megmozgatására alkalmas csörlőt az orrára – csak, hogy passzoljon minden az új bakancsokhoz. Az autó hasmagassága 80 centiméter magasra nőtt, beszállni pedig csak a lehúzott első ablakon keresztül tudunk, mivel a lánctalpak miatt nem lehet kinyitni az ajtókat.

Az átalakításról készült látványos videót beszúrtuk, aki pedig nincs túl közeli kapcsolatban a dallamos német nyelvvel, az be tudja kapcsolni a YouTube automatikus feliratozását és magyar fordítását.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.