Főoldal » elektromos autó » Külön villanyautó-márkát indít a Volkswagen

Külön villanyautó-márkát indít a Volkswagen

Tisztán elektromos autómodellek tervezésére, fejlesztésére és gyártására szakosodott különálló márkaként hozza vissza a Volkswagen Csoport a Scout nevet, amely egykoron az International Harvester legendás divatdiktátor terepjáróját illette – erősítette meg a vállalatcsoport tegnap azokat a feltételezéseket, amelyekről már 2021-ben írtak a lapok. A németek még 2020-ban szerezték meg a jogot a Scout név felhasználásához, amikor az International Harvester utódjaként 1986-ban létrehozott Navistar International Corporation a Volkswagen Csoport leányvállalataként működő Traton Csoport részévé vált.

International Harvester Scout. Forrás: Wikipedia

A Scout márkát még az idén megalapítják az Amerikai Egyesült Államokban, gyártani viszont csak 2026-ban kezd el a vállalat. Kifejezetten off-road haszongépjárművekre és szabadidőautókra specializálódik, így az első két modell is egy pickup valamint egy terepre tervezett SUV lesz, amelyek amerikai földön amerikai vásárlóknak készülnek majd. Az első prototípust már a jövő évben láthatjuk. A közleményből az is kiderül, hogy a járművek egy új műszaki platformkoncepcióra épülnek majd.

Sajtóértesülések szerint a Volkswagen Csoport 100 millió dollárt fektet a cég megalapításába, és évi 250.000 villanyautót kíván értékesíteni a Scout márkán keresztül.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.