A Samsung többfajta 4680-as cellát fejleszthet

Arról már eddig is többször beszámoltunk, hogy a Tesla saját 4680-as fejlesztései mellett gyakorlatilag az összes nagy, ismert szereplő bejelentette, hogy szeretne hasonló akkucellákat szállítani az autógyártónak.

A Samsung az egyik ilyen nagy akkugyár, most pedig újabb információk került napvilágra a fejlesztéseikről.

Koreai lapok

Ismét a dél-koreai média vél tudni valamit az ország egyik legnagyobb vállalata kapcsán, így bár ez nem hivatalos információ, az ilyen értesüléseknek általában valami alapja azért van.

A koreai The Elec számolt be arról a napokban, hogy a Samsung SDI legalább kétfajta új cellát fejleszt, amelyikből az egyik a Tesla saját termékéhez hasonló 4680-as, ami – emlékeztetőül – azt jelenti, hogy 46 milliméter a henger átmérője, és 80 milliméter a magassága.

Szó van azonban egy másik celláról is, ami szintén 46 mm átmérőjű, de magassága valahol 40 és 60 milliméter között van. Ez új információ, ilyenről eddig még csak pletykák sem voltak.

Az értesülés szerint a Samsung azt reméli, hogy az új, kisebb magasságú cellákra a Teslán kívül más vevő is akadhat, így például a BMW, a Stellantis, illetve a Volvo. Ezek már csak olyan szempontból is hasznosak lehetnek, mert így kétszintes akkupakkokat is gyárthatnak ahol azonos területen két sorban helyezkednek el az – alacsonyabb – cellák. A gyártó állítólag azért is gondolkozik ezen az alternatíván, mert a rövidebb cellák gyártása egyszerűbb, kevesebb a selejtes példány.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.