A Panasonic megkezdte a 4680-asok mennyiségi próbagyártását

A Samsung és az LG mellett a Tesla régi akkugyártó a partnere a Panasonic is szeretne az új 4680-as aksik egyik beszállítója lenni.

Úgy néz ki, ők már a többiek előtt járhatnak valamivel.

Elküldték

Úgy tűnik a japán akkugyártó óriás kevesebb problémával küzd az új cellák kapcsán, mint a riválisok, mivel a terveknek megfelelően májusban sikerült beindítaniuk a mennyiségi próbagyártást egy hazai üzemükben. Az új wakayamai pilot sor azt jelenti, hogy a Panasonic cellája kilépett a laborból, és már a sorozatgyártás tesztelése folyik.

Az új cellák elég jó minőségűek lehetnek, mivel a cég már annyira előrehaladottnak érezte a terméket, hogy a gyártásból mintákat is küldött a Teslánakszámol be róla a Reuters, a Panasonic befektetői konferenciájáról jelentve. A bejelentés alkalmával egyébként azt is megosztották, hogy a sikeres japán gyártás után a termelést Amerikába költöztetik, ami megerősíti azokat a pletykákat, hogy a vállalat két amerikai államban is egy új gyár lehetséges helyszínét keresi.

A cég terve változatlanul az, hogy a következő, 2023 márciusában induló üzleti évükben beindítják a 4680-asok sorozatgyártását.

Az autós üzletág egyébként egyre fontosabb lesz a cég életében, mivel terveik szerint a jelenlegi 14%-ról 19%-ra emelkedik az innen származó bevétel a következő időszakban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.