Szombaton villanyautós találkozó Győrben – 2022.06.18.

Ezen a héten szombaton Győrben, a Dunakapu téren találkoznak a villanyautósok és elektromobiltás iránt érdeklődők. A találkozó az évekkel ezelőtt Abdán megkezdett sorozat folytatása, melyet a város Környezetvédelmi Bizottsága (zoldgyor.hu) karolt fel. A hagyományokhoz híven egyben családi nap is, azaz nem csak a felnőttek, a gyerekek is megtalálják a Lightning Day – „Mint a villám” programjai között a kedvükre valót. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik és egészen estig tart.

A találkozó egész napos programja egy rekordkísérlet lesz, amelynek során a lehető legtöbb elektromos autót szeretnék környezetbarát, innovatív, kiemelten víztakarékos és környezetkímélő gépjárműtisztító megoldással lemosni, ehhez kérik a résztvevők regisztrációját is.

A Duna partján gyorsulási bemutatók lesznek, amelyen korlátozott számban a lágogatók is részt vehetnek, ehhez szintén előzetes regisztrációra van szükség.

A rendezvény főtámogatója, a 101EVPARK nyereményjátékán egy hétvégére szóló elektromosautó-bérlést lehet nyerni. Ehhez a városban leparkolt, a rendezvényt hirdető autókat kell megkeresni, szelfit készíteni és a fotókat beküldeni.

A szervezők szeretettel várják az egész családot, hogy megismerkedjenek a jövő közlekedési formáival és az elektromobilitással. A rendezvényen a részvétel ingyenes.

Programok:

10:00 Megnyitó

10:30 Elektromobilitás kétkeréken: rollerek, kerékpárok

11:00 Töreky Zsuzsi és az Aranykapu zenekar előadása gyerekeknek

12:00 Előadás az elektromos motorozás jelenéről és jövőjéről– Végh János; beszélgetés Kovács Bálint és Gerendás Szabolcs motorversenyzőkkel

13:00 1. gyorsulási bemutató

13:30 Ki is az a Svihák Oszkár? Interaktív műsor gyerekeknek

14:30 Alternatív hajtástechnika a mai oktatásban – Sarvajcz Tamás előadásában

15:00 Drón technológia a növényvédelemben – Nyers Tamás előadásában

15:30 A magyar csúcskísérlet állásáról jelentés

16:00 2. gyorsulási bemutató

16:30 Mobilis kísérleti bemutató kicsiknek és nagyoknak

17:30 Green line clean bemutatkozója

18:00 Giga Solar előadása napelem-rendszerről, napelemes car-port bemutatása

18:30 3. gyorsulási bemutató

19:00 A magyar csúcskísérlet eredménye

19:30 Club 54 (Gallusz Niki)

21:00 Tesla-show

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.