Beárazták a Polestar 2 sportcsomagját

A Volvo teljesítménymárkájaként meglepő is lenne, ha a Polestar munkatársai nem tartogatnának valami különlegességet a sportos megjelenés szerelmeseinek. A tisztán elektromos Polestar 2 vásárlói ezt a Performance Pack csomaggal kaphatják meg, mely ugyan nem változtat a két 150 kW teljesítményű villanymotort, és a 78 kWh-s akkucsomagot felölelő összkerekes hajtásláncon, viszont az egyébként sem csúnya látványvilágot alaposan feldobja. A teljesítménycsomag tartalma egy-egy 4 dugattyús Brembo féknyereg az első kerekekre, állítható Öhlins lengéscsillapítók mindkét tengelyen, 20 colos kovácsolt felnik az alapcsomaggal járó 19 colos helyett, valamint aranyszínű biztonsági övek és szelepsapkák.

A Tesla Model 3 riválisáért fizetendő, a napokban közzétett indulóárakon felül az alábbiak szerint alakul a Performance Pack felára a villanyautó legelső európai piacain, tartalmazva az áfát:

Norvégia: 50 000 NOK

Svédország: 60 000 SEK

Németország: 6000 EUR

Egyesült Királyság: 5000 GBP

Hollandia: 6000 EUR

Belgium: 6000 EUR

A megrendelés a Polestar honlapján már nyitva áll, a most vásárlók 2020-ban garantáltan megkapják autójukat a kifizetett foglalóval együtt. Bár a vásárlás a digitális üzleti modell miatt online történik, a Polestar globálisan összesen 50 bemutatótermet nyit 2020 végéig az érdeklődők tájékoztatásának céljából, melyek közül az elsők már az idén látogathatóvá válnak.

EZT OLVASTAD MÁR?  Már több CHAdeMO töltő van Európában, mint Japánban

Elektromos autót használsz?