Beárazták a Polestar 2 sportcsomagját

A Volvo teljesítménymárkájaként meglepő is lenne, ha a Polestar munkatársai nem tartogatnának valami különlegességet a sportos megjelenés szerelmeseinek. A tisztán elektromos Polestar 2 vásárlói ezt a Performance Pack csomaggal kaphatják meg, mely ugyan nem változtat a két 150 kW teljesítményű villanymotort, és a 78 kWh-s akkucsomagot felölelő összkerekes hajtásláncon, viszont az egyébként sem csúnya látványvilágot alaposan feldobja. A teljesítménycsomag tartalma egy-egy 4 dugattyús Brembo féknyereg az első kerekekre, állítható Öhlins lengéscsillapítók mindkét tengelyen, 20 colos kovácsolt felnik az alapcsomaggal járó 19 colos helyett, valamint aranyszínű biztonsági övek és szelepsapkák.

A Tesla Model 3 riválisáért fizetendő, a napokban közzétett indulóárakon felül az alábbiak szerint alakul a Performance Pack felára a villanyautó legelső európai piacain, tartalmazva az áfát:

Norvégia: 50 000 NOK

Svédország: 60 000 SEK

Németország: 6000 EUR

Egyesült Királyság: 5000 GBP

Hollandia: 6000 EUR

Belgium: 6000 EUR

A megrendelés a Polestar honlapján már nyitva áll, a most vásárlók 2020-ban garantáltan megkapják autójukat a kifizetett foglalóval együtt. Bár a vásárlás a digitális üzleti modell miatt online történik, a Polestar globálisan összesen 50 bemutatótermet nyit 2020 végéig az érdeklődők tájékoztatásának céljából, melyek közül az elsők már az idén látogathatóvá válnak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.