A vártnál jóval nagyobb az érdeklődés a Peugeot e-208 iránt

A Peugeot márkamenedzsere, Jean-Philippe Imparato nyilatkozta, hogy a Peugeot 208 előrendeléseinek negyede az elektromos változatra érkezik, a gyártó azonban csak tíz százalékra számított. A nagyobb igények miatt a Peugeot azt ígéri, igény esetén bizonyos mértékben bővíteni tudják majd az e-208 gyártását.

Az Automotive News Europe interjújában Imparato elmondta, hogy egyelőre korai lenne megmondani, hogy az elektromos változatból végül tényleg többet adnak-e majd el, mint eredetileg tervezték, elképzelhető ugyanis, hogy a nagyobb előrendelést csak az early adopterek lelkesedése okozza. Amennyiben a kereslet a továbbiakban is magas marad, a Peugeot az eredetileg tervezett 300 000 példányhoz képest 20%-kal növelni tudja majd a gyártást.

A tisztán elektromos Peugeot 208 hivatalos bemutatója február végén volt, a részletek pedig a márciusi genfi autószalonon derültek ki. Az előrendelési lehetőség az Egyesült Királyságban áprilisban, Németországban pedig júniusban nyílt meg. A tervek szerint a szállítások 2019 végén kezdődnek majd.

Az e-208 100 kW teljesítményű villanymotort kap, az 50 kWh kapacitású akkumulátor pedig 340 km hatótávot kínál (WLTP mérési ciklus szerint). Az autó gyorsulása 0-100 km/h sebességre 8,1 másodperc, a beépített fedélzeti töltő 11 kW AC töltést tesz lehetővé, a maximális DC töltési teljesítmény pedig 80 kW.

EZT OLVASTAD MÁR?  Peugeot 208 a 2020-as év autója

Elektromos autót használsz?