Főoldal » elektromos autó » Megerősítették a Polestar 2 európai árát

Megerősítették a Polestar 2 európai árát

A 2020 elején gyártásba kerülő Polestar 2 a műszaki paraméterei és árai alapján a Tesla Model 3 konkurense lehet: az akkumulátor kapacitása 78 kWh, a motor teljesítménye 300 kW, amit összkerékhajtás visz át az úttestre. Az alapárak tartalmazzák az áfát és egy három éves karbantartási csomagot, illetve az első szériában a Pilot és Plus csomagokat is, bár ezzel kapcsolatosan a közlemény nem teljesen egyértelmű. Ez utóbbi két csomagra mindenesetre nem adtak meg külön árakat.

Első körben a közlemény szerint az alábbi európai országokban rendelhető meg a típus:

Norvégia 469 000 NOK (46 000 EUR)
Svédország 659 000 SEK (60 900 EUR)
Németország 58 800 EUR
Egyesült Királyság 49 900 GBP (56 000 EUR)
Hollandia 59 800 EUR
Belgium 59 800 EUR

Az utasok kellemes térérzetét tetőablak biztosítja. Az infotainment rendszert Android Automotive operációs rendszer működteti, így rendelkezésre áll többek között a Google Assistant, a Google Maps és a Google Play Store alkalmazás. Az autó kulcsaként a mobiltelefonunkat használhatjuk. A tökéletes audioélményt a Harmon Kardon hangrendszer biztosítja.

„Az év eleji leleplezés óta folyamatosan hatalmas érdeklődést tapasztalunk a Polestar 2 iránt. Az európai árak megerősítésével igazoljuk a nagyteljesítményű autó kiemelkedő értékét” – kommentálja Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója.

Az autó megrendelésére jelenleg a Polestar.com honlapon van lehetőség, ahol a leendő vásárlók egy visszakérhető befizetéssel tartatják fenn a sorban lévő helyüket. Az online megrendelési rendszerrel ügyfeleink közvetlenül a Polestar-tól vásárolhatják meg az autót. Hamarosan Polestar bemutatótermeket is nyitnak, 2020 végéig világszerte 50 ilyet terveznek, melyek közül az első még idén megnyílik. Összehasonlításképp az autó ára Észak Amerikában 63 000 USD (57 400 EUR) Kínában pedig 460 000 RMB (58 600 EUR), amely teljes mértékben összhangban áll az európai tervezett árakkal.

Pilot csomag

Vezetősegéd
Adaptív tempomat
Holttér érzékelő rendszer kormányzássegéddel
Keresztirányú forgalomfigyelő fékező rendszerrel
Hátsó ütközésfigyelő figyelmeztető és beavatkozó rendszerrel
Ütközésmegelőző és beavatkozó rendszer fékezéssel és kormányzással
Ráfutás megelőző rendszer
Első ütközésre figyelmeztető rendszer
Sávtartó segéd
Táblafelismerő információs rendszer
Sebességhatároló
Vezető figyelmeztető rendszer
Ütközést követő fékezés
360° kamera parkolószenzorokkal
HomeLink™

Plus csomag

Fix panoráma napfénytető megvilágított Polestar szimbólummal
Pixel fényszórók üdvözlőrendszerrel
LED első ködlámpák kanyarkövető funkcióval
Nagynyomású első fényszóró tisztítórendszer
Fűthető ablaktörlő lapátok
Fűthető kormánykerék és hátsó ülések (a fűthető első ülések alapfelszereltség)
Motoros háttámlák az első ülésen
Csomagrögzítő háló az első ülések hátoldalán
Nagyteljesítményű belső világítás
Harman Kardon prémium hangrendszer
USB csatlakozó hátul
Indukciós töltő okostelefonokhoz
Dupla csomagtérpadló hátul

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.