A Jaguar eladásainak 10 százaléka villanyautó

Szeptemberben világszerte 1654 példányt adtak el a Jaguar I-PACE modelljéből, ami 2018 szeptemberéhez viszonyítva 133%-os növekedés, bár az összehasonlítás kicsit igazságtalan, mivel 2018 végén még felfutóban volt az I-PACE gyártása és szállítása.

A Jaguar európai eladásai az I-PACE piaci bevezetése óta és az elektromos Jaguar részesedése az eladásokból

Az 1654 azonban bizonyos szemszögből nézve kifejezetten jó érték: összesen 16 235 Jaguar talált gazdára világszerte, azaz az eladott autók több mint tizede elektromos volt. Különösen jó hír, hogy ez az arány nem csak egyszeri véletlen eredménye, gyakorlatilag a típus megjelenésétől folyamatosan 10% körüli az I-PACE aránya, sőt, 2018 év végén még a 15%-ot is elérte. Bő egy év alatt összesen közel 20 000 db tisztán elektromos Jaguar talált már gazdára.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.