A Jaguar eladásainak 10 százaléka villanyautó

Szeptemberben világszerte 1654 példányt adtak el a Jaguar I-PACE modelljéből, ami 2018 szeptemberéhez viszonyítva 133%-os növekedés, bár az összehasonlítás kicsit igazságtalan, mivel 2018 végén még felfutóban volt az I-PACE gyártása és szállítása.

A Jaguar európai eladásai az I-PACE piaci bevezetése óta és az elektromos Jaguar részesedése az eladásokból

Az 1654 azonban bizonyos szemszögből nézve kifejezetten jó érték: összesen 16 235 Jaguar talált gazdára világszerte, azaz az eladott autók több mint tizede elektromos volt. Különösen jó hír, hogy ez az arány nem csak egyszeri véletlen eredménye, gyakorlatilag a típus megjelenésétől folyamatosan 10% körüli az I-PACE aránya, sőt, 2018 év végén még a 15%-ot is elérte. Bő egy év alatt összesen közel 20 000 db tisztán elektromos Jaguar talált már gazdára.

EZT OLVASTAD MÁR?  Hamarosan indul az elektromos Kona európai gyártása

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.