Kikerüli az akadályt az Autopilot

Néhány hete bemutattunk egy videót, amely remekül szemléltette, mennyivel előbb észreveszi a Tesla kamerája sötétben a kivilágítatlan, fekete ruhás gyalogost. Az alábbi videó pedig azt példázza, hogy már képes sávot váltani a járművezető beavatkozása nélkül a Tesla Autopilot olyan helyzetben, ahol egy útépítés miatt megszűnik a sáv, amelyben haladt, ezért  a kihelyezett bóják átterelik az autósokat a másik sávba. A felvétel igazi érdekessége azonban az a részlet, amelyben az autó nagyon ügyesen kikerült egy félrecsúszott „hordót”.

A két videót összevetve egyértelmű, hogy a rendszer egyre inkább életmentő, gondoljunk csak az őszi időszakban a magyar falvakban, országúton haladó fekete ruhába öltözött kivilágítatlan kerékpárosokra és gyalogosokra. Kétségtelenül felelőtlen a viselkedésük, ennek ellenére nem szeretnénk elütni őket. Rossz látási viszonyok között sajnos szinte lehetetlen időben észlelni a sötét ruhás közlekedőket, az Autopilot szerencsére jobban lát, mint a legtöbb ember, és most már képes lesz ki is kerülni a gyalogosokat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.