Beárazták a britek az elektromos Mustangot

Bejelentette a Ford a Mustang Mach-E ajánlott kiskereskedelmi árlistáját az Egyesült Királyságban, ahol a villanyautó első kiadásának megrendelői még ez év második felében átvehetik a választott járműveiket. A belépő szintű, normál hatótávú és hátsókerék-meghajtású típus 40 270 fontról indul, ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 16, 7 millió forintnak felel meg. Ez egy 76 kWh-s akkumulátort jelent közel 450 kilométeres WLTP hatótávval, egy 258 lóerő teljesítmény leadására képes villanymotor társaságában. Plusz 23 kWh kapacitásért, és 160 kilométernyi extra hatótávért 9630 fonttal többet kell fizetni, de ezzel együtt a motor ereje is nő, 285 lóerőre.

A 49 900 fontos vételár azt jelenti, hogy az extended range változat is jogosult még a 3000 font összegű állami támogatásra, amelynek 50 000 fontos felső határát nemrég vezették be a britek. Azok a vásárlók, akik az összkerék-meghajtást preferálják, szintén pályázhatnak a támogatásra, hiszen a duplamotoros AWD verzió az alap 76 kWh-s aksival 46 750 fontba (kb. 19,4 millió forintba) kerül. Ez esetben viszont 32 kilométerrel csökken a hatótáv, a hátsókerekes testvérhez képest. A legdrágább típus négykerék-hajtással, 337 lóerővel, és 540 kilométer hatótávolsággal 56 950 fontról, azaz nagyjából 23,7 millió magyar forintról indul, így ez már kiesik a britek támogatási rendszeréből. Az előrendelés elkezdődött, a Ford által javasolt, de kereskedésenként eltérő 1000 fontos foglalóval. Az árak még változhatnak a következő hónapokban, a végleges lista a villany-Mustang gyártásának indulásával egy időben lesz közzétéve.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.