Újabb hasznos frissítést kapnak a Teslák

Hamarosan a Teslák képernyőjén is visszanézhetőek lesznek a Sentry Mode és a TeslaCam programokon keresztül, az autó kamerái által rögzített felvételek. A 2020.12.5-ös szoftverfrissítés, mely az úgynevezett Dashcam viewer funkciót tartalmazza, egyelőre csak az early access program tagjai számára hozzáférhető, de valószínűleg egy-két héten belül a többi Tesla-tulajdonos felé is megindul az update. Mind a parkoló járművet 360°-ban izzó vörös szemmel figyelő Sentry Mode, mind a menet közbeni eseményeket rögzítő TeslaCam rendkívül hasznosnak bizonyultak a megjelenésük óta eltelt közel egy év alatt: tolvajok és vandálok tömege kapta meg méltó büntetését a felvételeknek köszönhetően, és számtalan biztosítási ügynél bizonyították a tulajdonosok vétlenségét. A programok nem érkeztek hibátlanul, de a Tesla figyelemmel kísérte a felhasználók visszajelzéseit, és a sokak által kifogásolt megoldásokon javított.

Ilyen a Dashcam viewer is – ahhoz ugyanis, hogy a videókat le tudják játszani a teslások, a felvételeket tartalmazó külső adattárolót rá kellett csatlakoztatniuk egy lejátszó eszközre, ami igencsak megbonyolította a folyamatot, és kifejezetten akkor jelentett problémát, amikor a történteket gyorsan, a helyszínen kellett visszanézni. A Sentry Mode tavalyi megjelenése után nem sokkal többen is kérték a Teslától, hogy a felvételek ne csak az adattárolóra kerüljenek rá, hiszen a rafináltabb tolvajok ezt is magukkal vihetik. Két héten belül el is készült a frissítés, ami tartalmazta az opciót, hogy a videókat az autó a Tesla felhő alapú rendszerébe is elküldje, ahonnan aztán letölthetik a tulajdonosok.

A központi kijelzőn lejátszható videók mellett az új szoftververzió leírása egy, a nem működő Supercharger-állomásokat listázó funkciót is említ, de erről egyelőre nincs több információnk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.