Novemberig gyártják az e-Golfot

A Volkswagen ugyan még gyártásban tartotta, de bizonyos piacokon már tavaly ősz óta akciós áron kínálja az e-Golfot. Az árlistán a helyét az az ID.3 vette át, amit bár tavaly november eleje óta gyártanak, szoftveres problémák miatt azonban a vevőknek nem tudnak átadni. Az első példányok leszállítását a cég továbbra is „idén nyárra” ígéri, de addig is igény mutatkozik az elődnek tekinthető e-Golfra is.

Jelenleg novemberig terveznek e-Golfot gyártani (forrás: NextMove)

A német NextMove elektromos autókkal foglalkozó autókölcsönző cég egyik videójában egy érdekes, részben kapcsolódó információ bukkant fel. A NextMove egy állítólag belső levelezést kapott meg, amely azt állítja, hogy az aktuális tervek szerint az e-Golfot utoljára az év 45. naptári hetében (2020 november 2-8) gyártják. A legutolsó rendelési dátum 2020 október 2, amelyek gyári átadására a 47. héten kerülhet sor. Természetesen a rendelési dátum a készletektől függően még módosulhat.

A cég tavaly ünnepelte a százezredik e-Golf átadását és a modell népszerűsége azóta is töretlen, idén februárban 3695 példányt adtak át Európában, amivel a második legnépszerűbb elektromos modell lett a piacvezető Renault Zoe (6391 db) mögött.

EZT OLVASTAD MÁR?  Népszerű az Audi e-tron Amerikában

Mivel a Volkswagen korábbi tervei szerint az ID.3 megjelenésekor az elektromos Golf gyártását befejezik, ez a konkrét dátum arra utalhat, hogy végre pozitív fejleményekben reménykedhetünk az ID.3 modellel kapcsolatban.

Elektromos autót használsz?