Videón a VW I.D. 3 szélvédő-kijelzője

Három videót is közzétett a Volkswagen az I.D. 3 legizgalmasabb funkcióiról, köztük a szélvédőre vetített kijelzőről (HUD: Head-up Display), mely technológia szemmel láthatólag jelentős fejlődésen esett át az elmúlt években. Nem csupán az olyan legfontosabb adatok jelennek meg holografikus módon a szélvédő alján, mint például a pillanatnyi tempó és a legnagyobb megengedett sebesség, hanem a navigációs utasítások, vagy a biztonságos követési távolság is a sofőr szemei elé kerülnek. A kivetített kijelző a 1st Edition alapfelszereltségének része, így a megígért nyári kiszállítások után tömegesen kerülhetnek majd fel videók az internetre arról, hogyan is működik a funkció a gyakorlatban. A HUD az alapmodellhez opcionálisan választható.

A VW két másik videójában az I.D. 3 interaktív LED-fényszóróinak, illetve belső LED-csíkjainak fényjátékáról esik szó, melyek többek között hangutasításra, illetve beérkező híváskor is felvillannak. A gyártó a műszerfalat is bemutatja röviden, ahol nyomógombok alig kaptak szerepet, helyette mindent az érintőképernyőn, a kormánykerékre pakolt gombokkal, illetve hangvezérléssel irányíthatunk. A „sebességváltó” sem a megszokott helyen, hanem a kormány mögött található.

A német vállalat marketingcsoportja biztosan nem unatkozott az elmúlt egy hónapban, merthogy az elmaradt Genfi Autószalonra tervezett VW-standot egy az egyben megépítették a virtuális valóságban. Az érdeklődők április 17-ig körbejárhatják a kiállítást, és különböző festéssel és dísztárcsákkal is megtekinthetik többek között az I.D. 3, Golf GTE plug-in hibrid, és Touareg R PHEV modelleket ezen a linken.

EZT OLVASTAD MÁR?  Gigantikus büntetés zúdulhat a szennyező autógyártók nyakába

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.