Kisebb autókat szán Európába a Rivian

Az Egyesült Államokban már holnaptól konfigurálható a Rivian tisztán elektromos terepjárója és kisteherautója. Az R1T és R1S modellek azonos platformra épülnek, így a gyártás is párhuzamosan indul majd, sőt a 2022 végéig 10.000 példányban az Amazon számára gyártani tervezett kiszállító furgon is osztozik majd az alapokon a két bárki számára megvásárolható autóval. A pickup szállításának megkezdését 2021 júniusára, a terepjárót pedig augusztusra ígérte a cég alapítója és vezérigazgatója, R.J. Scaringe a Reuters beszámolója szerint, amelyben a Rivian kínai és európai terveiről is elhangzott néhány szó.

A Rivian azt tervezi, hogy 2022-ben megkezdi az SUV modell forgalmazását Európában és Kínában, ezek azonban kisebb modellek lesznek, mint az amerikai piacra szánt autók. A gyártási költségek optimalizálása érdekében a kulcsfontosságú alkatrészeken a kisebb modellek is osztoznak majd a jövőre piacra kerülő kisteherautóval és terepjáróval.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.