Ezek az E.ON töltők keddet követően is ingyenesek maradnak

Októberben már beszámoltunk arról, hogy november 24-től már az E.ON töltőinél is fizetni kell majd a töltési szolgáltatásért. A bevezető árak AC töltő esetén 49 Ft/kWh + 4 Ft/perc, DC töltőknél pedig 57 Ft/kWh + 11 Ft/perc. Az átállás végrehajtása miatt 2020. november 24-én reggel 7.00-8.00 óra között nem lehet majd töltést indítani, és a folyamatban lévő töltések is leállnak. Az átállást követően már csak a fenti díjakért lehet töltést indítani. A fizetésre kétféle lehetőséget kapnak majd a drivE.ON applikáció felhasználói.

A Simple Pay használatával azonnali bankkártyás fizetésre van lehetőség, minden egyes töltésindítás után. A töltésindítás feltétele lesz, hogy a felhasználó bankkártyáján rendelkezésre álljon a megfelelő összeg, ezért a rendszer a megadott bankkártyán zárolni fogja az applikációban meghatározott összeget. A töltés befejezésekor a zárolt összegből a fel nem használt rész természetesen felszabadításra kerül, csak a töltés tényleges díját vonja le a rendszer. A töltésről az autós elektronikus számlát kap.

10 sikeres töltést követően a felhasználóknak elérhető lesz az utólagos átutalással történő havi elszámolási mód is, amely az applikációban végrehajtott azonosítást követően lesz kiválasztható a „Számlázás és fizetés” oldalon leírtak szerint. Ebben az esetben a számlázást az E.ON online ügyfélszolgálata végzi, a havi töltésekről egyetlen számlát kapunk, amit átutalással utólag kell rendezni.

EZT OLVASTAD MÁR?  Levideózták az új Tesla Roadstert a fremonti pályán

A két fizetési mód nem kombinálható. Az eseti fizetésre bármikor vissza lehet állni, a havi elszámolás azonban legközelebb csak 365 nap elteltével igényelhető újra.

Az E.ON a fizetési rendszer elindulását követően tervezi kialakítani a kedvezmény- és utalványrendszert, amellyel lehetőség lesz a drivE.ON applikáción keresztül kuponok és utalványok gyűjtésére és felhasználására. Kuponokat az E.ON-tól, utalványokat pedig az energiacég partnereitől kaphatnak a felhasználók.

Néhány töltőoszlop használata jövő keddet követően is ingyenes marad, ezek az Ajka, Balmazújváros, Göd, Hatvan, Várpalota településeken az E.ON által üzemeltetett önkormányzati tulajdonú töltők.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.