HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Ezek az E.ON töltők keddet követően is ingyenesek maradnak

Októberben már beszámoltunk arról, hogy november 24-től már az E.ON töltőinél is fizetni kell majd a töltési szolgáltatásért. A bevezető árak AC töltő esetén 49 Ft/kWh + 4 Ft/perc, DC töltőknél pedig 57 Ft/kWh + 11 Ft/perc. Az átállás végrehajtása miatt 2020. november 24-én reggel 7.00-8.00 óra között nem lehet majd töltést indítani, és a folyamatban lévő töltések is leállnak. Az átállást követően már csak a fenti díjakért lehet töltést indítani. A fizetésre kétféle lehetőséget kapnak majd a drivE.ON applikáció felhasználói.

A Simple Pay használatával azonnali bankkártyás fizetésre van lehetőség, minden egyes töltésindítás után. A töltésindítás feltétele lesz, hogy a felhasználó bankkártyáján rendelkezésre álljon a megfelelő összeg, ezért a rendszer a megadott bankkártyán zárolni fogja az applikációban meghatározott összeget. A töltés befejezésekor a zárolt összegből a fel nem használt rész természetesen felszabadításra kerül, csak a töltés tényleges díját vonja le a rendszer. A töltésről az autós elektronikus számlát kap.

10 sikeres töltést követően a felhasználóknak elérhető lesz az utólagos átutalással történő havi elszámolási mód is, amely az applikációban végrehajtott azonosítást követően lesz kiválasztható a „Számlázás és fizetés” oldalon leírtak szerint. Ebben az esetben a számlázást az E.ON online ügyfélszolgálata végzi, a havi töltésekről egyetlen számlát kapunk, amit átutalással utólag kell rendezni.

A két fizetési mód nem kombinálható. Az eseti fizetésre bármikor vissza lehet állni, a havi elszámolás azonban legközelebb csak 365 nap elteltével igényelhető újra.

Az E.ON a fizetési rendszer elindulását követően tervezi kialakítani a kedvezmény- és utalványrendszert, amellyel lehetőség lesz a drivE.ON applikáción keresztül kuponok és utalványok gyűjtésére és felhasználására. Kuponokat az E.ON-tól, utalványokat pedig az energiacég partnereitől kaphatnak a felhasználók.

Néhány töltőoszlop használata jövő keddet követően is ingyenes marad, ezek az Ajka, Balmazújváros, Göd, Hatvan, Várpalota településeken az E.ON által üzemeltetett önkormányzati tulajdonú töltők.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.