Tovább gyártják a Volkswagen kedvelt elektromos kisautóját

A Volkswagen 2025 év végéig, azaz további két és fél évig tervezi az e-UP gyártását, írja az Automobilwoche, Hildegard Wortmannt, a cég értékesítési igazgatójára hivatkozva. A modell 2013-ban került gyártásba, elektromos változata eredetileg 18,7 kWh bruttó akkumulátorkapacitással rendelkezett, amely 133 km WLTP hatótávhoz volt elegendő.

2020-ban egy jelentős frissítésen esett át, amikor nem csak a hatótáv és az akku mérete duplázódott, hanem a fedélzeti töltő teljesítménye is 7,2 kW-ra (2×16 A) növekedett a korábbi 3,7 kW-ról, a DC töltési sebesség azonban csökkent, így a korábbi 25 perces 10-80% töltés egy órásra növekedett. Ekkor jelent meg a két testvérmodell Škoda Citigoe iV és SEAT Mii Electric néven, melyek közül Magyarországon a SEAT változatot nem forgalmazták. Az autóra kedvező ára miatt első perctől hatalmas volt a kereslet, többször is leállították a rendelési lehetőséget hosszabb-rövidebb időre.

Az autó utódjaként eredetileg a 2020 szeptemberében Münchenben bemutatott az ID.Life tanulmányra alapuló ID.2 modellt vártuk, melynek gyártásának megkezdését 2025-re ütemezték. Idén februárban azonban arról érkeztek hírek, hogy a név változatlanul ID.2 marad, a modellt azonban alaposan újratervezik. Az újdonságról először a holland Autovisie közölt egy állítólagosan a gyártótól kiszivárgott sziluettet, amit később a SEAT unokatestvérről több portál által megosztott rajz erősített meg.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.