Főoldal » elektromosautó-töltés » 360 kW-os töltőhálózat épül Németországban

360 kW-os töltőhálózat épül Németországban

A Shell és az ABB május elején írt alá egy új globális keretmegállapodást, aminek értelmében az ABB E-mobility üzletága AC és DC töltőállomások teljes körű portfóliójával támogatja az olajvállalat töltőtelepítési programjait. Most bejelentették az első közös projektjüket a megújult együttműködés égisze alatt.

A partnerek egy vadonatúj nyilvános töltőhálózat kiépítését tűzték ki célul Németországban, amelyben az ABB jelenlegi portfóliójában elérhető legerősebb töltőberendezést, a Terra 360-at fogják használni. A következő 12 hónap alatt összesen több mint 200 oszlopot telepítenek le a 360 kW teljesítményű berendezésből.

Frank Muehlon, az ABB E-mobility vezérigazgatója, és Kapitány István, a Shell Mobility globális ügyvezető alelnöke. Forrás: ABB

A Terra 360 különböző konfigurációkban kapható, egyszerre több jármű töltésére is képes. Moduláris felépítése biztosítja a töltőállomás csúcskihasználását dinamikus energiaelosztással. Azokat az elektromos autókat, amelyek elbírják majd a töltő által kínált maximális teljesítményt, akár 15 perc alatt is fel lehet tölteni egy körülbelül 500 kilométeres útra elegendő energiával – írja közleményében az ABB. A Shell Recharge Terra 360-asokból álló hálózata 100%-ban megújuló energiával fogja várni a villanyautósokat.

A Terra 360 töltőberendezések telepítése Norvégiában már megkezdődött, Németország után pedig más európai piacokon is megjelenik ez a töltőtípus a Shell hálózatában. A vállalat célkitűzése világszerte 500.000 töltőpontot kiépíteni 2025-ig, és 2,5 milliót 2030-ig.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.