69-et pörögtek egy Porschéval, világrekord lett belőle

A Porsche tisztán elektromos modelljének nevét ismét bevésték a Guinness-rekordok Könyvébe, miután egymás után összesen 69 fánkot driftelt egy befagyott tó jegén Svédországban. A mutatványra még februárban került sor Terry Grant hivatásos kaszkadőrsofőrrel a volán mögött. A világrekordnak az volt a feltétele, hogy a téli gumival felszerelt gyári Taycan Cross Turismo nem állhatott meg a fánkok között, és egy, az autó hosszánál kétszer nagyobb átmérőjű területen belül kellett maradnia.

Bár a mutatvány egyszerűnek hangzik, a brit pilóta a videóban elárulta, hogy rendesen meg kellett küzdenie a jármű biztonsági rendszereivel, hiszen ahogy az autó felverte a szenzoraira a havat és jeget, azt balesetnek érzékelte, és leállította magát. A másik kihívást az driftelés közben egyenetlenné vált felszín jelentette, amely nehezítette a kormányzást.

Hogy milyen világrekordokat húzott be eddig a Taycan, arról az alábbi cikkekben írtunk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.