Főoldal » elektromos autó » Ég veled ID.Life: újra kell tervezni a VW szuperolcsó villanyautóját

Ég veled ID.Life: újra kell tervezni a VW szuperolcsó villanyautóját

A VW nem adta fel az ID.2 néven várt, olcsó villanyautó projektet, de az ID. Life tanulmányautó megbukott.

Nem jött be a dizájn

Bár az autók ára – meghajtástól függetlenül – egyelőre csak felfelé megy, a VW sem tett még le róla, hogy olcsóbb villanyautókat mutasson be. A tavaly ősszel bemutatott ID.Life tanulmányautó leginkább az árával keltett feltűnést, ugyanis a vállalat a 20 ezer euró körüli szintet lőtte be, ehhez pedig 400 kilométeres hatótáv és 234 lóerős motor járt volna.

Most a német Automobilwoche értesülése szerint azonban Wolfsburgban kidobták a formatervet, és Jozef Kaban főtervező és csapata újra a tervezőasztalhoz ül. A pontos okokról nem szólnak az információk, de állítólag nem voltak elégedettek a fiatalabb vásárlók reakcióival.

Az ID.2 névvel várt autó gyártásának eredeti céldátuma 2025 lett volna, és ezt igyekeznek továbbra is tartani. A tervek szerint a kocsi először egy külsőre VW Polo, belsőre VW Golf méretű ötajtós változatban kerül gyártásba, később pedig érkezik az ID.2 X is, ami VW T-Cross-szerű SUV változat lesz. Az ID.2 család lenne az első VW, ami az MEB platform olcsóbb változatára épülne, egy évvel azelőtt, hogy a drágább autók elkezdenek átváltani a Trinity kódnevű fejlesztésre.

A 20 ezer euró 7-8 millió forintos vételárat vetít előre, de valószínű, hogy kezdetben itt is csak ennél drágább, jobban felszerelt változatok kerülnek majd forgalomba, és a legolcsóbb kiadásra valamivel többet kell majd várni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.