Főoldal » elektromos autó » Júliusra kivezeti benzin- és dízelautóit a Fiat az Egyesült Királyságban

Júliusra kivezeti benzin- és dízelautóit a Fiat az Egyesült Királyságban

2022. július 1-jétől nem lehet többé hagyományos meghajtású, azaz pusztán belsőégésű motor által hajtott személyautót vásárolni a Fiat kínálatából az Egyesült Királyságban, a vállalat ugyanis 100%-ban elektromosított portfólióra áll át. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csupán konnektorról tölthető, plug-in hibrid és tisztán elektromos modellek maradnak a portfólióban, a választék legnagyobb részét ugyanis a sima hibridek teszik ki.

Fiat 500 EV

Az átállást már tavaly megalapozták, amikor az elérhető járművek 60%-át tették ki az elektromosított hajtásláncú típusok. Akkor már minden modellből kínált alacsony kibocsátású változatot a Fiat. A brit piacon öt modellt árul a Stellantis csoporthoz tartozó autógyártó: az új 500-ast kizárólag teljesen elektromos hajtással, a régi 500-ast és a Pandát, amelyek 1,2 literes benzinmotoros változatai távoznak, és helyüket az 1 literes benzinmotoros hibrid verzió veszi át. Az elektrifikáció legutolsó lépése az 500X és a Tipo hibrid változatainak érkezése volt, és ezen modellek hagyományos típusainak távozása.

Fiat 500X Hybrid

A Fiat 2027-re Európa-szerte csak tisztán elektromos autókat fog árulni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.