Roaming villanyautó-töltés otthoni tarifával

A szlovák GreenWay elektromobilitás szolgáltató esetében már megszokott, hogy nyárra valamilyen kedvezményes akcióval kedveskedik ügyfeleinek. Idén a külföldi nyaralások költségeihez járul hozzá a cég azzal, hogy az előfizetési díjban foglalt 30, illetve 100 kWh roamingban is felhasználható, a fel nem használt mennyiség átvihető a következő hónapra, valamint a keret felhasználása után is otthoni díjakért tölthetnek külföldön a havidíjas csomagot választó villanyautósok.

Bár villanyautók számában jelentős lemaradásban van tőlünk északi szomszédunk, a töltő-infrastruktúra tekintetében évekkel járnak előttünk. Már három cég épített ki országos hálózatot a viszonylag kis területtel rendelkező országban és gyorsan szaporodnak az 50 kW-nál nagyobb teljesítményű töltők is. Európai összehasonlításban magasan kiemelkedik Szlovákia az egy villanyautóra jutó nyilvános töltési teljesítmény-mutatót tekintve.

Egyik nagy szolgáltatójuk, a GreenWay, éppen egy évvel ezelőtt vezette be új díjcsomagjait, amelynek havidíja (9,9, illetve 29,9 euró) tartalmaz 30 vagy 100 kWh energiát is. A tavaly nyári akciójukban elengedték a havidíjat, így gyakorlatilag ingyen kaptak a felhasználók havi 100 kWh töltési lehetőséget. Idén a roamingra összpontosít a nyári akció.

Forrás: GreenWay hírlevél

A mai naptól, azaz 2022. június 1-től augusztus 31-ig a havidíjban foglalt energiamennyiség a GreenWay roaming partnereinél (15.000+ töltőponton) is felhasználható, beleértve a belföldi konkurens ZSE Drive szolgáltatót, illetve a külföldi roaming partnereket egyaránt.

Akinek nem elég a 30/100 kWh energia a nyaralásra, az ezen felüli töltést is felár nélkül, az otthoni díjért kapja. Ha pedig valaki az akció ellenére nem elég bátor ahhoz, hogy nyaralni is tisztán elektromos autóval induljon el, ezért a villanyautóját hosszabb időre otthon hagyja, akkor sem vész el a havidíjért járó töltési lehetősége, mivel az a következő hónapra átvihető. Fontos, hogy a havidíjas csomagok hűség vállalása nélkül választhatók, csupán arra kell figyelni, hogy még időben lemondjuk, ha csak egy nyaralás miatt lettünk előfizetők.

Természetesen magyar villanyautósként is élhetünk a fenti kedvezménnyel, figyelni kell azonban a tisztességes használatot elváró szerződési feltételre: a szerződés felmondásával járhat, ha csak roamingra használjuk a GreenWay előfizetésünket, a cég saját szlovák hálózatában nem töltünk. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy két egymást követő hónapban a roamingban töltött energia maximum 50%-kal haladhatja meg a szlovák GW hálózaton vételezett energia mennyiségét, illetve nem lehet több a roaming töltés mennyisége, mint 1000 kWh. Az Eneriga MAX csomag havidíjáért leforgalmazható 100 kWh energia esetében például legalább 40 kWh-t saját töltőn kell felhasználni, hogy ne szegjünk szerződést, így magyar felhasználóként akkor érdemes élni a cég nyári akciójával, ha szlovák utazást is tervezünk.

A Greenway aktuális tarifatáblázata a következő:

ENERGIA MAX ENERGIA PLUS ENERGIA STANDARD EGYSZERI TÖLTÉS
AC és DC töltés -25 kW [EUR/kWh] 0,20 0,25 0,30 0,35
DC töltés 25-100 kW [EUR/kWh] 0,35 0,45 0,50 0,55
DC töltés 100 kW- [EUR/kWh] 0,40 0,55 0,60 0,65
Előfizetési díj [EUR] 29,90 9,90
Előfizetési díjban foglalt havi töltés [kWh] 100 30
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.