Főoldal » zöld rendszám » Hódmezővásárhely eltörli a zöld rendszámos ingyenes parkolást

Hódmezővásárhely eltörli a zöld rendszámos ingyenes parkolást

Hódmezővásárhely közgyűlése 2022. május 27-én döntött a parkolási rendelet módosításáról, melynek értelmében július 1-től megszűnik a városban a zöld rendszámos járművek ingyenes parkolása.

A kedvezmény megszüntetését Márki-Zay Péter azzal indokolta, hogy a zöld rendszámos járművek magasabb vételára az üzemeltetési költségeken ma már ingyenes parkolási nélkül is megtérül, valamint jellemzően nem a támogatásra rászorulók vásárolnak konnektoros hibrid vagy tisztán elektromos autót, illetve aki környezetvédő módon szeretne közlekedni, autózás helyett gyalogoljon, kerékpározzon vagy vegye igénybe a városban egyébként ingyenes tömegközlekedést.

A rendelet módosításának elfogadásakor a zöld rendszámos járműveknek járó kedvezmény eltörlése mellett 25%-os parkolási díj emelésről is döntöttek, így az eddigi 200 Ft/óra díjról 250 forintra emelték a parkolási díjat. Azt, hogy a városban elérhető számos nyilvános töltőpontnál a töltés ideje alatt kell-e parkolási díjat fizetni, az illetékes ügyintéző egyelőre nem tudta megmondani. A részletekről később ígértek tájékoztatást. A vita részletei az alábbi videó 33. percétől hallgathatók meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.