Videó: így készülnek a Rivian villanyautói

A Tesla és a Ford után a Rivian sem akar lemaradni a drónvideós, alkatrészeken átrepülős trendből, de az ő videójuk egy 5 perces, narrált bemutató lett arról, hogyan készülnek az autóik.

Az idegenvezető pedig nem más, mint RJ Scarnage, a vállalat alapítója.

Komolyan kell venni

A Rivian az R1T pickup és az R1S SUV mellett a cégben résztulajdonos Amazon számára is gyárt már elektromos furgonokat – a két eltérő modellcsalád két elkülönülő gyártósoron készül.

A videó bemutatja az autógyártás főbb lépéseit, és végigkövethetjük benne az alkatrészek útját a kész termékig. A képsorok alapján az Illinois államban, Normal városában található üzemben minden megtalálható, amit egy modern autógyártól várunk. Hatalmas présgépek alatt készülnek a karosszériaelemek, helyben gyártják a villanymotorokat, de itt szerelik modulokba és akkucsomagba a hengeres cellákat is. A gyár egy modern festőüzemmel is rendelkezik, ahol színek közötti váltásnál minimális csak a pazarlás, így hatékonyan tudnak több fajta színt kínálni.

A legyártott autókat próbaúton és eső szimulátorban is nyúzzák, mielőtt a végső minőségellenőrzésen átmennek.

A videóhoz már bekapcsoltuk az angol nyelvű feliratokat, de ezt a YouTube vezérlőjének kis fogaskerekére kattintva automatikus magyar fordítás is elérhető.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.