Főoldal » elektromos autó » Történetének legnagyobb szerződését kötötte a Samsung leányvállalata a Teslával

Történetének legnagyobb szerződését kötötte a Samsung leányvállalata a Teslával

A Samsungot a villanyautózás vonatkozásában az akkumulátorok  kapcsán szoktuk emlegetni, azonban a legnagyobb dél-koreai cég természetesen rengeteg leányvállalattal rendelkezik és számos iparágban jelentős szereplő. Mindenki ismeri fehérárú kínálatukat, szórakoztatóelektronikai termékeiket, vagy éppen mobiltelefonjaikat is, de persze ez a felsorolás is inkább csak a felszínt karcolgatja.

A vállalat Samsung Electro-Mechanics nevű leánya üzleti ügyfeleket, elektronikai vállalatokat szolgál ki, megannyi fontos komponenssel, alkatrésszel. A listára most felkerült a Tesla is.

Hogy jobban lássalak

A The Korea Economic Daily beszámolója szerint a Samsung Electro-Mechanics történetének legnagyobb szerződését írta alá az amerikai autógyártóval, mégpedig egy kulcsfontosságú alkatrész tekintetében.

A koreai vállalat fogja ugyanis gyártani az önvezető, illetve vezetőasszisztens rendszerek új kamera moduljait.

A negyedik generációs, új 5 megapixeles felbontású kamerák a Tesla teljes termékpalettáját kiszolgálják majd éveken keresztül, a tömegtermelés pedig a jövő hónapban kezdődik. 2021 végéig a Teslákban használt kamerák 70%-át az LG Innotek, míg a fennmaradó 30%-ot a Samsung szállította, azonban most fordult a kocka, utóbbi 80%-ot kap a tortából. A kamerák rendkívül fontosak az autógyártónak, hiszen radar és LiDAR helyett, most már kizárólag ezekre támaszkodik a vezetéstámogató és önvezető rendszere.

Természetesen a Samsung mobiltelefonokba is gyárt kamerákat – itt valamelyik csúcsmodell négy érzékelős megoldást látjuk mezítelenül. Forrás: Samsung

Ahogy a koreai lap emlékeztet rá, a két vállalat között egyre szorosabb a kapcsolat, miután tavaly a TSMC ellenében a Samsung nyerte meg a  következő generációs Tesla önvezető chip gyártásnak jogát is. Korábban egyébként a Samsung SDI is szállított aksikat a Teslának, bár nem autókba, hanem akkus energiatárolókba, jelenleg pedig a cég az új 4680-as akkucellák saját változatán dolgozik, hogy ezen a területen is üzletet köthessen az autógyártóval.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.