Aiways U6 ion bemutató

Az Aiways a Genfi Autószalonra két ígérettel készült, az egyik az U5 ion modell európai forgalmazásának bejelentése, amely meg is történt, a tegnapi sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy Németországban az Euronics is forgalmazza majd a kínai elektromos autókat. A másik ígéretük az új U6 ion modell koncepció változatának bemutatója volt, erről azonban még február végén jelezték, hogy a koronavírus járvány miatt nem tudják időben Genfbe szállítani az autót, ezért még az autószalon elmaradásának bejelentését megelőzően értesítették az érdeklődőket arról, hogy kénytelenek elhalasztani a bemutatót.

Aiways U6 ion

Az online videós sajtótájékoztató remek lehetőséget kínált volna a kínai startupnak arra, hogy a Kínában maradt autó ellenére meg tudják tartani a leleplezést, ezzel a lehetőséggel azonban nem éltek. Ma reggelre azonban felkerült néhány új fotó az internetre az U6 típusról. Az U6 ion tanulmány egy teljesen elektromos coupe-crossover, amely ugyanazon a MAS platformon alapul, mint az U5. Az új modellel a gyártó a fiatalos vásárlókat célozza, az autó tervezésekor elsősorban az aerodinamikára, a könnyű technológiára és a dinamikus kialakításra koncentráltak.

Aiways U6 ion

„Az AIWAYS tervezőcsapata továbbfejlesztette az U5 nemzetközileg elismert formanyelvét az új U6 ion modell számára. Az U6 ion koncepcióautó a fiatal, környezettudatos vásárlók életmódját tükrözi. Folytatja az AIWAYS márka filozófiáját a dinamikus vonalak és jellegzetes részletek révén. A későbbi AIWAYS U6 sorozatgyártású változattal olyan fiatalok felé fordulunk, akik progresszív életmódot tartanak fenn. ” – nyilatkozta Alexander Klose, az AIWAYS alelnöke.

„Az U6 ion új vágyakat ébreszt a crossoverek piacán. Izgalmas megjelenést nyújt az éles kontúrnak és áramvonalas formának köszönhetően” – tette hozzá Dongfei Luo, az AIWAYS vezető tervezője.

Aiways U6 ion

Az U6 tanulmányautó dinamikus külső megjelenés pedig folytatódik a belső térben is. Az autó szögletes, felülről nyitott, többfunkciós sportkormányt kapott, amely mögött egy 7″ képátlójú kijelző tartalmazza a lényeges információkat. Az autóban a mai gyakorlathoz alkalmazkodva középen is található egy 14,6″-es érintőképernyő. A műszerfal tetejére egy „kis robotot” ültettek, amely HMI-ként (Human Machine Interface) funkcionál, hangfelismeréssel kommunikálhatnak a járművel az utasok. Az autóban a célközönség számára létfontosságú tárolóhelyeket is kialakítottak: a hátsó ülések között speciális polcok vannak a drónok és a távirányítók számára, a csomagtartóban rejtett rekesz található egy elektromos robogó elhelyezéséhez, amely jól kiegészíti a környezetbarát villanyautót az utolsó kilométerek megtételéhez.

Aiways U6 ion

„Elsőbbséget élvez a fejlett biztonsági és kényelmi rendszerek integrálása járműveinkbe. Ezeket a tulajdonságokat az európai vásárlóink különösen ​​értékelik. Büszkén mondom, hogy az AIWAYS U6 ion olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek a világ legfejlettebb és úttörő autóipari márkái számára is megfelelnek. Az U6 ion ezeket a technológiákat a fiatal és aktív közönség számára rendkívül vonzó karosszériába csomagolta.” – mondta Winter Wang, az AIWAYS fejlesztési vezetője.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.