Főoldal » elektromos autó » Európára is kiterjeszti villanyautós együttműködését az Uber és a Hertz

Európára is kiterjeszti villanyautós együttműködését az Uber és a Hertz

Az elmúlt bő egy évben rengeteget olvashattunk a világ egyik legnagyobb autókölcsönzőjének villanyautó-vásárlásairól: elsőként 2021 őszén jelentette be 100.000 Tesla megrendelését a Hertz, majd egy ötéves szerződés kötött 65.000 Polestar beszerzésére, legutóbb pedig a General Motors-szal írt alá egy 175.000 elektromos autóról szóló megállapodást. A Hertz lépései elsősorban azt a célt szolgálják, hogy Észak-Amerika legnagyobb villanyautókból álló flottáját kínálja ügyfeleinek, ám a legújabb bejelentéssel Európa is a figyelem középpontjába került.

A vállalat sajtóközleményben számolt be róla, hogy Európára is kiterjeszti az észak-amerikai kontinensen már sikeresnek bizonyuló együttműködését az Uberrel, és 2025-re összesen 25.000 villanyautót bérelhetnek majd az utazásmegosztó szolgáltatást kínáló cég sofőrjei az európai fővárosokban. A bérelhető autók között lesznek Teslák és Polestar modellek is.

A rendelkezésre álló elektromos flotta kibővítése Londonban kezdődik még ebben a hónapban, ahol az Uber már 2025-re nullázni szeretné a személyszállítással járó szén-dioxid-, és károsanyag-kibocsátását, de hamarosan Párizsban és Amszterdamban is elérhetővé válnak az elektromos autók a Hertznél. Európában és Észak-Amerikában 2030-ra tűzte ki célul a zéró emissziós fuvarozás megvalósítását az Uber.

Amerikában már közel ötvenezer Uber-sofőr bérelt elektromos autót a Hertztől, teljesítve több mint 24 millió zéró emissziós utat és levezetve több mint 410 millió kilométert. A 2021 októberében bejelentett program keretében a felhasználók kedvezményes heti díjszabás mellett, biztosítással, alapszintű karbantartással, és korlátlan futásteljesítménnyel vehetik igénybe a választható járműveket.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.