Főoldal » elektromos autó » 175 ezer elektromos autót vásárol a Hertz

175 ezer elektromos autót vásárol a Hertz

Újabb bődületes villanyautó-vásárlással rázta fel a sajtót a világ egyik legnagyobb autókölcsönző vállalata: a következő öt év során összesen 175 ezer tisztán elektromos autó tervezett megrendeléséről kötött megállapodást a Hertz és a General Motors. A felek azt írják, hogy ez az eddigi legnagyobb és legszerteágazóbb villanyautós bővítési terv a flottaüzemeltetők között, egyrészt az autók darabszáma miatt, másrészt pedig azért, mert több márkára, több szegmensre, és több árkategóriára is kiterjed a kompakt SUV-któl a pickupokon keresztül a luxusautókig. A Hertz flottájában lesznek Chevroletek, Buickek, GMC-k, Cadillacek, de még a BrightDrop haszongépjárművei közül is választhatnak majd az ügyfelek.

A Hertz a legnagyobb bérelhető elektromos flottát akarja felépíteni Észak-Amerikában: 38 államban 500 helyszínen lehet hozzáférni járműveihez, és az aktuális célkitűzés a kontinensen az, hogy 2024 végére flottájának egynegyede elektromos legyen.

A GM várhatóan a jövő év első negyedévében kezdi meg a Chevrolet Bolt EV-k és Bolt EUV-k kiszállítását a Hertzhez. Az autógyártó óriás úgy számol, hogy 2023 és 2025 között jelentősen felgyorsulhat majd a szállítás, hiszen addigra három államban is megnyílnak az Ultium akkucellákat gyártó létesítmények. A GM 2025-re évi egymillió villanyautó gyártását tűzte ki célul, ám az ambiciózus tervek elérését egyelőre nehézkes megvalósítás akadályozza.

A Hertz mostani bejelentése egyébként két másik komoly elektrifikációs lépést követ: tavaly októberben 100.000 Tesla vásárlásáról adtak hírt, idén tavasszal pedig 65.000 Polestar villanyautó rendeléséről számoltak be, amelyek öt év alatt érkeznek meg a vállalathoz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.