Főoldal » elektromosautó-töltés » Veszélyes utcai töltés miatt intézkedett a közterület-felügyelet

Veszélyes utcai töltés miatt intézkedett a közterület-felügyelet

Lakótelepi lakás ablakából kivezetett hosszabbítóval töltött autó miatt intézkedett az Óbuda-Békásmegyeri Közterület-felügyelet.

A lakás ablakából kivezetett és felügyelet nélkül hagyott hosszabbító és annak elektromos csatlakozója a járdán feküdt, miközben még az eső is esett. A közterületfelügyelet rendszám alapján kereste meg az autó tulajdonosát, akit felszólítottak a veszélyes töltés megszüntetésére.

Fotó: Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet / Facebook

Az eset felhívja a figyelmet a lakótelepeken élő elektromosautó-tulajdonosok töltési nehézségeire. A villanyautók terjedésével ideje biztonságos és legális töltési lehetőséget biztosítani a saját garázzsal, kocsibeállóval nem rendelkező autósok számára. Erre az igényre a közterület-felügyelet facebook bejegyzése alatt megjelent hozzászólások is egyértelműen rámutatnak.

Az elektromobilitás-szolgáltatók számára az első ilyen projektek hasznos tapasztalatokkal is szolgálhatnak majd a lakótelepi rendszerek kialakításához. Több technológia és üzleti modell is kipróbálható lenne, miközben jelentősen csökkenteni lehetne az ehhez hasonló eseteket.

Magyarországon néhány éve Gödöllőn már betiltották a közterületi töltést, az Egyesült Királyságban és Írországban azonban konstruktívan állnak a problémához.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.