Több mint 50 ezer NIO cserélt akkumulátort egyetlen nap alatt

Hamarosan kezdetét veszi az idén január 21-27 közé eső kínai újévi ünnepségsorozat, a NIO pedig különleges ajándékkal kedveskedett ügyfeleinek.

Január 13. és február 5. között minden az autópályák mellett fekvő akkucsere állomás ingyen használható, mégpedig korlátlan alkalommal.

Népvándorlás

Az amerikai hálaadáshoz hasonlóan a kínai újév is egy olyan ünnep, amikor az országban jelentősen megnő az utazók száma. Egy-másfél hétre megáll az élet, bezár a legtöbb üzem, és sokan ilyenkor hazautaznak az iparvárosokból a családjukhoz. Az autógyártó most ezt az utazást segítette az ingyenes akkucsere programmal.

Az akciónak meg is lett az eredménye, január 13-án ugyanis 45 ezer, 14-én 51 ezer, 15-én pedig 55 ezer akkucsere történt az országban.

Az autópályák mellett lévő, átmenetileg ingyenes csereállomások ennek a forgalomnak nagyjából a negyedét tették ki.

A NIO az európai piacra szánt akkucsere állomásokat hazánkban, Biatorbágyon szereli össze.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.