Főoldal » elektromos autó » Gyártásban a Polestar hátsó szélvédő nélküli autója

Gyártásban a Polestar hátsó szélvédő nélküli autója

Megkezdődött a Polestar 4 sorozatgyártása – számolt be róla a Volvo Cars tulajdonában lévő prémium sportmárka –, és a kínai vásárlók még az év vége előtt át is vehetik megrendelt autójukat, míg a globális piacon 2024 folyamán várható majd az autók érkezése.

A futószalagról legördülő legelső sorozatgyártású példány a „Snow”, azaz fehér színváltozatban, valamint a Performance Pack jellegzetes, aranyszínű részleteivel készült el. Ez az első Polestar, amelyet a Geely Holding által üzemeltetett Hangzhou Bay gyárban gyártanak, amelynek energiaellátását vízenergia, és a tetőn elhelyezett napelempanelek biztosítják.

A gyár környezetkímélő működése jelentős szerepet játszott a Polestar 4 környezeti hatásainak csökkentésében, amely – változattól függően – 19,4-21,4 tonna CO2e-vel a legalacsonyabb szénlábnyommal rendelkezik a Polestar összes modellje között.

A Polestar 4-et először a Sanghaji Autószalonon mutatták be 2023 áprilisában, és azonnal észrevehető jellegzetessége, hogy nincs hátsó szélvédője, helyette digitális visszapillantó tükrön keresztül lát hátrafelé a sofőr. Az autó neve némileg csalóka, ugyanis a jármű méretét és árát tekintve a Polestar 2 és a Polestar 3 között helyezkedik el. Ez a márka második SUV-ja, noha sportos, kupés alakja jelentős különbséget mutat a Polestar 3 SUV formájától. A villanyautó műszaki jellemzőit ebben a cikkben mutattuk be részletesen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.