Főoldal » elektromos autó » Tisztán elektromos lesz a vatikáni flotta

Tisztán elektromos lesz a vatikáni flotta

Megkezdik a vatikáni flotta elektrifikációját, amelyben a Volkswagen lett a partnerük. A cél, hogy 2030-ra teljesen karbonsemleges legyen a flotta.

Dr. Marcus Osegowitsch, a VW csoport olaszországi igazgatója, Ferenc pápa, Imelda Labbé, a Volkswagen személyautó ágazatának marketing vezetője, Dr. Christian Dahlheim, a VW csoport gazdasági igazgatója a vatikáni átadón

2024 elején a német gyártó 40 db teljesen elektromos autót szállít majd, melyek között ID.3, ID.4 és ID.5 modellek egyaránt lesznek. Az első két autót, két ID.3 Pro Performance modellt, Dr. Christian Dahlheim, a Volkswagen Financial Services AG igazgatótanácsának elnöke személyesen adta át a Vatikánnak.

Ferenc pápa a közelmúltban közleményt adott ki, amelyben az éghajlatváltozás egyre nyilvánvalóbb jeleire hívta fel a figyelmet és kifejtette, hogy nem megy elég gyorsan a megújuló energiaforrásokra való átállás, valamint rámutatott, hogy a globális hőmérséklet minden 0,5°C-os emelkedése fokozza az olyan szélsőséges időjárási eseményeket, mint az árvizek, aszályok és a túlzott hőség. A pápa kiemelte, hogy az éghajlatváltozás legfőbb oka a fosszilis tüzelőanyagok égetése, melyek elhagyása nem halad a szükséges sebességgel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.