Főoldal » elektromosautó-töltés » Megnyílt a Mercedes első töltőállomása

Megnyílt a Mercedes első töltőállomása

Megnyitott a Mercedes-Benz legelső saját töltőállomása annak az újonnan épülő hálózatnak a részeként, amelyet az MN8 Energy-vel közösen épít Észak-Amerikában több mint 1 milliárd dolláros beruházásból. A Mercedes-Benz USA a Georgia állambeli Sandy Springs-ben található főhadiszállásánál avatta fel a töltőközpontot, ami az első lépés afelé, hogy az évtized végéig legalább 400 helyszínen 2500 töltővel bővítse a kontinens töltési lehetőségeit minden villanyautós számára.

A vállalat töltőállomása teljes mértékben tiszta energiával látja el az ügyfeleket, akik napelemes tetővel fedett állásokon tölthetnek. Egy töltőoszlop a mozgássérült autósoknak van fenntartva, továbbá egy fedetlen töltőoszlopot úgy terveztek, hogy kisteherautók, vagy akár 7 méter hosszú utánfutót vontató elektromos autók is könnyedén hozzáférjenek. Az autósok emellett nem csak a töltőket használhatják, hanem a prémium várakozási élményt kínáló társalgókat is, ahol felfrissülhetnek és vásárolni is tudnak.

A töltők intelligens LED-es megvilágításának köszönhetően messziről is látható, hogy van-e szabad csatlakozó. Az állomás minden autómárka ügyfele számára nyitva áll, ám a töltőállomások lefoglalása, valamint a Plug&Charge és a hozzá kapcsolódó automatikus digitális számlázás azonban a Mercedes-tulajdonosok kiváltsága lesz. Emellett az új vásárlók két év ingyentöltést, a már meglévő ügyfelek pedig hat hónapnyi ingyentöltést kapnak a hálózaton.

A Mercedes töltőparkjában a ChargePoint töltői üzemelnek, amelyek akár 400 kW teljesítmény leadására is képesek, noha a ChargePoint egy külön sajtóanyagban hozzátette, hogy a német partnerének hálózatában debütál legújabb Express Plus Power Link 2000 DC oszlopa is, amelynél 500 kW a plafon.

2023 végéig újabb töltőállomások megnyitására kerül sor Texasban, Floridában, Alabamában és Georgiában, 2024-ben pedig tovább folytatódik a bővítés. Emellett hamarosan az első európai, illetve kínai helyszínek átadására is sor kerül.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.