2016 legnépszerűbb elektromos autói

Az InsdeEVs gyűjtéséből megérkeztek a számok az autógyártók idei első 4 hónapos értékesítéseiről. Van köztük meglepetés is, de azért a legfontosabb modelleket valószínűleg mindenki kitalálja. Íme 2016 legnépszerűbb elektromos autói.

Legnépszerűbb villanyautók 2016 első négy hónapjában
(Forrás: insideevs.com)

A Nissan LEAF értékesítések visszaeséséről szóló minden korábbi hír ellenére a 2016. január elejétől április végéig terjedő időszakban ebből a modellből 19.428 példány talált gazdára, így ez a modell vezeti a toplistát. Ráadásul nem is kevéssel. A siker nyilvánvalóan az új, 30 kWh-ás akkumulátorcsomagnak köszönhető. A második befutó a Tesla Model S lett, ami valószínűleg szintén nem meglepetés senki számára sem. Ebből a modellből a Tesla ebben az időszakban 14.508 példányt tudott értékesíteni. A harmadik helyre a kínai BYD egyik 2014-es modellje, a Tang futott be 12.366 eladott példánnyal.

BYD Tang
BYD Tang

A dolog szépséghibája, hogy a Tang nem tisztán elektromos, hanem plug-in hibrid SUV. A 18,4 kWh-ás lítium-vas-foszfát akkumulátorral 80 km-es tisztán elektromos hatótávra képes, utána sajnos beindul a 2 literes benzinmotor. Hasonló felépítésű a negyedik helyre befutó Mitsubishi Outlander PHEV is, amiből 11.915-öt sikerült értékesíteni. A  Renault Zoe 7875 eladott példánnyal az 5., a Chevrolet Volt 6678 darabos értékesítéssel a 8. helyre futott be (ez utóbbiban benne vannak az Opel, Holden és Vauxhal márkanévvel eladott példányok is).

EZT OLVASTAD MÁR?  Hidrogéncellás Tesla kétszeres hatótávval?
Legnépszerűbb villanyautó márkák 2016 első négy hónapjában
(Forrás: insideevs.com)

A gyártók közötti sorrend már inkább meglepő. A BYD a 24 ezer eladott példánnyal toronymagasan vezet, annak ellenére, hogy ezek az autók többnyire csak Kínában kaphatók. A BYD-t a Nissan 20.446, a Tesla pedig 17.758 példánnyal követi a listán. Az autógyártók az első négy hónapban több, mint 182 ezer plug-in autót értékesítettek világszerte.

Autok: , , , ,

Elektromos autót használsz?