Eltűnt a mátrakeresztesi töltő

Aki nem elektromos autóval jár, annak nagyjából mindegy, hogy a hegyekben egy elektromos autó töltő épp működik vagy sem. Benzinkútból néhány km-enként akad egy, így ha valamelyik épp nem is működik, kőhajításnyira ott a következő. Aki viszont villanyautóval indul télen a Mátrába és arra számít, hogy Mátrakeresztesen fel tudja tölteni az autót a hazaútra, az nagyon meglepődik, ha a töltő helyén csak egy ilyen hóval befedett csonkot és némi kábelt lát.

(fotó: Halász Gábor)

Mint a töltőt üzemeltető pásztói önkormányzat vezetőjétől, Dömsödi Gábor polgármestertől megtudtuk, a töltőt javításra vitték el (feltehetőleg a gyártó Evopro emberei), de nem mondtak semmit arra vonatkozólag, hogy mikor lesz újra használható. Viszont „már rég elvitték”, ezért a polgármester utánanéz a késlekedés okának.

Mivel hibátlan és soha el nem romló eszközök nem léteznek, így el kell fogadni, hogy néha az elektromos autó töltőket is javítani kell. Az viszont nem szabad elfogadni, hogy egy ilyen egyszerű, moduláris szerkezetet a gyártó nem tud a helyszínen, néhány óra alatt a hibás alkatrész cseréjével megjavítani. Ha feltétlen el kell szállítani az eszközt, akkor illene egy csere készüléket ott hagyni helyette, hogy senki se maradjon télvíz idején a hegyekben üres akkumulátorral. Villanyautós szemmel szervizelést végző cég hozzáállása felelőtlen és teljes mértékben elfogadhatatlan.

Dömsödi Gábor jelezte, hogy a pásztói önkormányzatnál lévő töltő működik, azt tudják használni a környékre érkező autósok, amíg vissza nem kerül a mátrakeresztesi töltő az eredeti helyére

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.