HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Munkahelyi töltő Tatabányán

Az elektromos autók terjedésével megnő a jelentősége a munkahelyi töltőknek is. Ha egy vállalat a céges parkolóba telepít néhány EVSE-t, akkor olyan munkavállalók számára is elérhetővé teszi az olcsóbb és tisztább közlekedést jelentő elektromos autókat, akik otthon nem, vagy csak nagyon macerásan tudnának tölteni. A villanyautó a napi 8 órás munkaidő alatt kényelmesen feltölthető, így az autós minden nap teletöltött autóval indulhat haza. A töltés lehet akár a juttatási csomag része is, de még ha külön ki is számlázzák a munkavállalónak az elhasznált energia árát, akkor is csak egy havi néhány ezer forintos tételről beszélünk.

Privát töltő csak vendégek és munkavállalók számára (fotó: Tamás Péter)

Szerencsére egyre több cég lát is fantáziát ilyen töltő telepítésben. A minap a tatabányai Coloplast Hungary Kft. 7-es csarnokának parkolójában bukkant fel egy marker az ELMŰ eCharge applikációjában. A 2×22 kW-os töltő valóban létezik és működik is, így az ide érkező vendégek és az itt dolgozó munkavállalók kényelmesen fel tudják tölteni az autójukat, de a céges policy miatt idegenek a töltőt nem használhatják. Ezzel persze nincs semmi baj, hiszen ez egy magánterületen lévő célállomás töltő, egy olyan helyen, ahol egyébként is csak az hagy autót, aki oda megy. Reméljük, hogy néhány év múlva már minden céges parkolóban találunk majd néhány ilyen oszlopot.

Reméljük egyre több munkahelyen lesznek elérhetők ilyen vagy hasonló töltők (fotó: Tamás Péter)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.