Újabb vállalat épít Tesla Model S kombit, és egy kabrió változat sem kizárt

Egy olasz coachbuilder vállalat, az Ares a napokban jelentette be, hogy elkészíti saját Tesla Model S Shooting Brake változatát, így már három cég is versenyben van a legjobb kombi Tesla megépítéséért. Tavaly decemberben a holland RemetzCar tett közzé koncepciórajzokat az általa elképzelt átalakítás végeredményéről, azonban akkor a brit Qwest csapata már majdnem készen volt a tágas hátsójú Teslával. Mostanra a britek be is mutatták az autót teljes formájában, ezzel ők lettek a legelsők, akik megoldást kínáltak a Model S tulajdonosok azon problémájára, hogy nincs elég hely a villanyautóban a csomagok, vagy éppen kutyák szállítására. A Qwest tehát a leggyorsabb volt, de nem biztos, hogy ők építették meg a legszebb és legpraktikusabb kombit, ugyanis újabb kihívó akadt az Ares személyében.

Bár az olaszok egyelőre eléggé a munkálatok legelején tartanak, egy látványtervet azért megmutattak a kocsi várható kinézetéről. Anyaghasználatban nem lesz sok különbség a brit csapat munkájához képest, ugyanúgy szénszálas és alumínium karosszériaelemek kerülnek majd fel a járműre a súly csökkentése érdekében. Az Ares azonban sokkal nagyobb hangsúlyt szeretne a beltér átalakítására fektetni, mint ahogyan a Qwest munkatársai tették. Dany Bahar, az Ares vezérigazgatója szerint az alap Tesla Model S belülről csalódás az autó külsőjéhez képest, és közel sem nyújt olyan minőséget, mint a rivális Mercedes vagy a BMW luxusautói. Éppen ezért kiemelten fontos feladat lesz a beltér átalakítása prémium anyagokkal, amelyet a vállalat bőrkárpit szakértői választanak ki. Az Ares néhány korábbi munkájával ellentétben a Tesla hajtáslánca teljesen érintetlen marad.

De nem a kombi az egyetlen, amely szegmensbe át szeretné varázsolni az alap Model S-t az Ares. Egy lenyitható tetejű változatról is kaptunk egy kezdeti vázlatrajzot, és egy látványtervet, a Tesla Model S kabrióról azonban nem adtak ki semmilyen további információt. Ám valójában az Ares a nyitott tetejű Teslát illetően is lemaradásban van, ugyanis a Newport Convertible Engineering nevű vállalat már 2015-ben bemutatott egy ilyen átalakítást, melyet átszámítva mintegy 12,5 millió forintból végzett el a csapat.

Az olaszok által épített Shooting Brake a tervek szerint 2018 nyár elején már megvásárolható lesz, körülbelül 200-250 000 eurós áron.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.