Több mint 100 Walmart üzlet kap az Electrify America villámtöltőiből

Újabb részletet jelentett be a Volkswagen által az amerikai töltőhálózat fejlesztésének céljából alapított leányvállalat, az Electrify America. Miután a tegnapi sajtóközleményben megismerhettük az elektromos autó-töltőket biztosító beszállítókat, valamint hogy hogyan is fognak kinézni a projekt keretében telepített villámtöltők, most egy újabb szereplő jelent meg a történetben, mégpedig a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi vállalata, mely egyben az Egyesült Államok legnépszerűbb élelmiszerboltjait üzemelteti, a Walmart. Ezen üzletlánc több, mint 100 boltja szolgál majd helyszínéül ugyanis több villámtöltőnek is, melyek 2019 júniusáig állnak működésbe az ország 34 államában. Minden kiválasztott áruháznál 4-10 töltő kerül üzembe.

Mivelhogy az olcsóbb bérleti díjak és az egyszerűbb kamionos áruszállítás miatt a Walmart számos üzlete külvárosi területen, az autópályák mellett helyezkedik el, ezek a helyszínek kitűnőek a 150, vagy akár 350 kW teljesítményű villámtöltők felállítására. Ennek megfelelően a Walmart parkolóiba telepített töltők 80%-a ilyen autópálya-menti szupermarketeknél kap helyet és elsősorban a nagyvárosok között utazó autósoknak, valamint a nagyobb távolságokra induló, főleg az Interstate 10 és az Interstate 80 transzkontinentális autópályán haladóknak biztosít majd utántöltési lehetőséget. A töltők maradék 20%-a a belvárosi üzletekhez kerül, mely kifejezetten ideális azok számára, akik a közelben laknak, és nincs lehetőségük otthoni töltésre. A villámtöltők elhelyezése persze jót fog tenni a Walmart amúgy sem kis forgalmának, hiszen az autók feltöltéséhez szükséges 10-20 perc pont elég idő egy gyors bevásárlásra. Az amerikaiak kedvenc szupermarketje egyébként már több helyen is otthont ad villanyautó-töltőknek, az Electrify America által kivitelezett munkálatok viszont megkétszerezik a Walmart parkolóiban található töltők számát, ezzel a legtöbb töltőpontot kínáló kiskereskedelmi vállalatok közé emelve a céget az Egyesült Államokban. Mark Vanderhelm, a Walmart töltőiért felelős elnökhelyettes hozzáfűzte:

„Amellett, hogy vásárlóinknak egy felfokozott vásárlási élményt biztosítunk a hozzáadott kényelem által, ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy hozzájáruljunk nemzetünk töltőinfrastruktúrájának bővítéséhez. E szolgáltatás elindítása egy jó dolog, amit vásárlóinkért, a vállalatunkért, és a környezetünkért tehetünk.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.