Az IONITY megnyitja az első állomását Németországban

A nagy teljesítményű töltőhálózat, az IONITY végre megnyitotta első töltőállomását Németországban, közvetlenül az A61-es autópálya mellett. A hálózat a BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company és a Volkswagen Group által támogatott projekt, amelynek célja a tavaly novemberi tervek szerint, hogy 2020-ig 400 új töltőállomást helyezzenek üzembe, s ebből 100 még 2018-ban megvalósuljon. Mivel a töltőket CCS szabvánnyal látják el, a legtöbb elektromos autóval kompatibilisek lesznek, ezáltal jelentősen csökkentik a nagy kapacitású akkumulátorok töltési idejét. Ezek a töltőállomások  350 kW teljesítményű töltést kínálnak a legforgalmasabb autópályák mentén. A tervek szerint állomásonként 6 töltőpont várható, ami 2020 végére összesen 2400 új töltőpontot jelent.

Amint a térképen jól látható, a tervek Nagy Britanniát, Írországot, Franciaországot, Hollandiát, Belgiumot, Németországot, Ausztriát, Dániát, Svédországot, Norvégiát, Lengyelországot, Észtországot, Lettországot, Litvániát, Csehországot, Szlovákiát, Szlovéniát és Magyarországot is érintik. A töltőpontokat Shell, Tank & Rast, OMV és Circle K üzemanyagtöltő állomásokon tervezik kialakítani. Hazánkban az OMV képviseli a projektet.
Forrás: electrive.com
Az A61-es autópálya melletti töltőállomás a A Tank & Rast által működtetett üzemanyagtöltő állomáson található, ami a CCS-t használók számára ingyenes lesz május végéig. A Rajna-Vidék-Phalz-i Brohltal-Ost az első a tervezett 400 töltőállomás Európa-szerte. A HPC töltőket az ausztrál Tritium szállította, és a hat töltőoszlop mindegyike képes 350 kW-os CCS-n keresztül tölteni. A Tritiumra váltás jelzi, hogy a hálózat különböző beszállítókra támaszkodik majd. Az első HPC töltőhely a dán Aabenraa-ban például a Porsche Engineering által épített HPC töltési rendszerre támaszkodik. Az Ionity Norvégiában várhatóan a nagy teljesítményű töltőállomáshoz ismét az ABB-t alkalmazza majd.
Az IONITY amúgy a Genfi Autószalon rendezvényén mutatta be a következő generációs  töltőállomásait.
Ionity állomások
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?