Nissan LEAF-ekkel bővült a japán rendőrség flottája

A japán Fukuoka prefektúrában 22 új Nissan LEAF-fel bővült a helyi rendőrség autóállománya a héten, ami jelentősen csökkenti a rendőri munka karbon lábnyomát és mindennapos költségeit. Az autók célja a bűnmegelőzés lesz, és a régióban illetve Fukuoka utcáin fognak majd járőrözni.

Világszerte egyre elterjedtebbé válik, hogy a rendőrök a járőrözéshez elektromos autókat használjanak. Németországban például a Volkswagen és a Nissan LEAF, Los Angelesben a BMW i3, i8 és a Tesla Model S került bevetésre, de más országok rendőrkapitányságai is használnak elektromos autókat, köztük Magyarország is.

Nissan LEAF Németországban
Volkswagen Németországban
Tesla Los Angeles-ben

Nálunk a Zsámbéki Rendőrőrs munkáját segíti egy első generációs Nissan LEAF, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága részére is adományoztak egy ilyen autót. A VI. kerületi kapitányság ráadásul első alkalommal vehette át a „Zöld rendőrkapitányság” elismerő oklevelét, amit dr. Kecskés Tamás r. alezredes, kapitányságvezető vehetett át.

Terézvárosi Nissan LEAF
Zsámbéki Nissan LEAF

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?