500 elektromos töltőállomást telepítene a Porsche Észak-Amerikában

A Porsche észak-amerikai vezetője megerősítette, hogy a német autógyártó a Mission E program következő éveiben 500 elektromos gyors töltőállomást szeretne telepíteni Észak-Amerika különböző pontjaira, mint például országutak vagy szalonok közelébe. Ezen felül Kanadában további 20 ilyen töltőállomást létesítenek majd, azonban pontos határidő még nem született.

Klaus Zellmer, a Porsche észak-amerikai igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a 800 V-os gyors töltők segítségével enyhülni fognak a kétségek, amiket a potenciális Porsche elektromos autók vásárlói érezhetnek.

„Ha meg akarod venni azt az autót, akkor tudni akarod, hogy mi fog történni, ha 300 mérföldnél nagyobb távolságra mégy, mondjuk síelni.” – mondta Zellmer az Automotive News-nak. „Mit csináljak? Jogosan fogalmazódik meg ez a kérdés. Ezért szükséges, hogy legyenek válaszaink ezekre a kérdésekre.”

Zellmer azt is említette, hogy a járműveik hatótávolsága pszichológiai akadály lehet, ugyanis a tulajdonosok 80-90%-a otthon vagy a munkahelyén töltené az autóját. Azonban az államokat összekötő autópályák mentén létesített villámtöltő hálózat egy fontos megoldása lehet ennek a problémának, ha a levezetendő távolság meghaladja az autó nagyjából 485 kilométeres hatótávját.

EZT OLVASTAD MÁR?  150 lengyelországi PKN Orlen benzinkúton nyílik villámtöltő

Az elektromos járművek tulajdonosainak fizetniük kell majd azért, hogy használhassák a villámtöltőket, amik kevesebb, mint 20 perc alatt feltöltik majd az akkumulátorokat 80%-ra. Ez a töltöttségi szint már elegendő megközelítőleg 400 km megtételére.

„Biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz ingyenes. Még azonban korai lenne arról szót ejteni, hogy pontosan miként is fog működni a fizetési folyamat. Különböző lehetőségeket lehet felvázolni. Például az autó tulajdonosa vásárolhat egy csomagot, ami kifejezetten az ő járművéhez tartozik. Ez lehet akár egy tagsági kártya is, amit használhat. De még nem vagyunk kész.” – mondta Zellmer.

Elektromos autót használsz?