Főoldal » elektromosautó-töltés » Villanyautó töltés a XVIII. kerületi KRESZ parkban

Villanyautó töltés a XVIII. kerületi KRESZ parkban

Budapest XVIII. kerületének önkormányzata új KRESZ parkot épített gyerekeknek, ahol a jelenre és a jövőre gondolva egy elektromos autó töltőállomás is helyet kapott. A töltőállomás adományként került a parkba egy AGT HOME Type1 lengő kábeles fali töltő formájában, tartóoszlopra rögzítve. Igazi villanyautót tölteni itt természetesen nem lehet, hisz nincs áram a játéknak felszerelt készülékben, de a gyerekek számára élethűen szemlélteti mennyire egyszerű és gyors egy autót fel- és lecsatlakoztatni, a töltőfejet a tartójából leemelni és oda visszatenni.

A KRESZ park üzemeltetői beszámolója szerint a gyerekek nagyon szeretik az új eszközt, mely része egy élhetőbb városi környezet kialakításának. Sétatávolságra, az önkormányzat épülete mellett valódi villanyautók töltésére is lehetőség van egy 2×22 kW-os AC oszlopon.  A KRESZ park címe: Budapest XVIII. Piac tér – Aranyeső utca sarok
A XVIII. kerület 2018 januárjában elsőként telepített elektromos autó töltőt a Jedlik Ányos Terv keretében az önkormányzatok számára kiírt pályázat támogatásával, példát mutatva a programra jelentkező többi önkormányzat számára is.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.