Főoldal » elektromos autó » Már a Porsche Taycant is tuningolni akarják

Már a Porsche Taycant is tuningolni akarják

A világ egyik legnagyobb és legismertebb tuningcége nézte ki magának a Porsche legelső tisztán elektromos autóját, hogy kívül-belül átdolgozza az egyediségre vágyó vásárlók számára. A texasi székhelyű Hennessey Performance Engineering portfóliója a legváltozatosabb autócsodáknak ad otthont: a hatkerekes Goliath pickuptól kezdve a Dodge és a Chevrolet izomautóin át a méregdrága McLaren sportautókig rengeteg modellt megtalálunk, melyek új dizájnelemeket, és jóval ütősebb meghajtást kaptak a Hennessey csapatától. Egy valami viszont közös az 1991 óta átalakított több mint 10 ezer autóban: valamennyit belsőégésű motor hajt, a vállalat ugyanis a felturbózott V10 Viper és V8 motorok ordító hangjával szerezte meg hírnevét. Az elektromos meghajtás azonban ide, a füstös bestiák szentélyébe is beteszi a lábát: „Szinte az összes ügyfelünk izmos belsőégésű motorokat akar. De néhányuk az utóbbi időben elektromos autót is vásárolt a gyűjteményébe a mindennapi utazásai lebonyolításához” – magyarázta a vezérigazgató, John Hennessey, hogy miért gondolkozik már egy ideje egy villanyautó átdolgozásán.

Részlet a HPE portfóliójából

A Hennessey Porsche Taycan nem sokkal azután lesz elérhető, hogy a német autógyártó elkezdi szállítani a sportkocsit az amerikai kereskedésekbe 2020-ban. Eleinte csak külsőleges tuningban lesz része a Taycannak, például agresszívabb lökhárítókkal, mutatósabb felnikkel, sportosabb kerekekkel, és látványosabb utastérrel, majd igény szerint a hajtáslánc is kaphat némi löketet a cégtől.

Kérdés, hogy az elektromos meghajtásban szerzett jártasság nélkül hogyan tudja tovább fokozni a Taycan teljesítményét a Hennessey, de azt állítják, hogy nagy dologra nem érdemes számítani: „nem fogjuk újra feltalálni a kereket az elektromos autópiacon, csak azt akarjuk, hogy gyorsabban és menőbben guruljon”.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.