auto
2024. 02. 24. szombat

Sokat nem tettünk volna rá (igazából egy fillért se), hogy 2018 nyara előtt működő önkormányzati töltőről kapunk értesítést, de a XVIII. kerületi önkormányzat nagyon meglepett bennünket. A karácsony előtti utolsó munkanapon ugyanis felszerelték a kerület pályázaton nyert elektromos autó töltőit, ma pedig megjelent az indításukhoz szükséges applikáció is. A 2×22 kW-os AC töltők a Városháza mellett a Teleki utca és az Üllői út sarkán lévő parkolóba, illetve a Pestszentimrei Közösségi Ház közelében a Vasút utca 49/A szám előtti eddigi taxi parkolóba kerültek. Az Evopro gyártmányú oszlopokat az önkormányzat valószínűleg a korábban már bemutatott KEF tender eredményeként rendelkezésre álló keretből hívhatta le, nem KEF keretből hivta le, a telepítő a T-Systems volt. (Frissítve: 2018. 01. 17. 19:00)

Elektromos autó töltő a Pestszentimrei Közösségi Ház közelében.

A töltők egyelőre ingyenesek, de az indításukhoz szükség van a kifejezetten ehhez a két töltőhöz készített applikációra, amelyek BP18 e-töltő néven a Google Play áruházban és az Apple App Store-ban érhetők el. Az applikáció sajnos regisztrációt kíván, ráadásul kifejezetten sok adatot kér (telefonszám, név, e-mail cím, rendszám, országkód és egy általunk választott PIN kód), de utána viszonylag gördülékenyen dolgozik. Lehetővé teszi a töltő állapotának (szabad / foglalt) ellenőrzését még odaérkezés előtt, a töltő indítását és leállítását, illetve töltés közben mutatja az indítás óta eltelt időt és betöltött energiamennyiséget.

Elektromos autó töltő a Pestszentimrei Közösségi Ház közelében.

Elektromos autó töltő a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal előtt

Elektromos autó töltő a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal előtt

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.